Aanmelden

Hoe

U wilt een afspraak maken of wilt u informatie of overleg dan kunt u bellen op telefoonnummer 06-47153784 of mailen naar In-balans@hotmail.nl. Indien de behandelaar in gesprek is, kunt u een bericht inspreken. Op werkdagen wordt de voicemail geregeld afgeluisterd. Ik streef ernaar binnen twee werkdagen terug te bellen.

Bij aanmelding worden alle noodzakelijke gegevens, zoals naam, adres, telefoonnummer, BSN nummer, naam huisarts en een korte omschrijving van uw klachten/problemen gevraagd.

Om voor vergoeding van zorg in aanmerking te komen is een verwijsbrief noodzakelijk. Voor volwassenen wordt deze opgesteld door een huisarts of medisch specialist.

Deze verwijzing moet minimaal de volgende gegevens bevatten:

•     persoonsgegevens van de cliënt (naam, adres, geboortedatum en BSN nummer)

•    naam, adres en AGB code van de huisarts

•    vermelding soort zorg: GBGGZ

•    gedateerd maximaal 3 maanden vóór behandeling en minimaal op de datum van het eerste gesprek

•    een vermoeden van een DSM IV stoornis

•    de handtekening van de huisarts

Nog niet alle huisartsen zijn op de hoogte van deze nieuwe, strengere eisen. Om onnodige administratieve problemen te voorkomen, vragen wij u uw huisarts zo nodig, hierop te attenderen.

Wie

Volwassenen en jongvolwassenen vanaf 18 jaar kunnen zichzelf aanmelden.

Verwijzers kunnen voor overleg over doorverwijzing altijd contact opnemen.

De feitelijke aanmelding moet echter door de cliënten zelf gedaan worden.

Nadat u zich heeft aangemeld, vindt een telefonische screening plaats. Tijdens de intakefase wordt uitgebreider stilgestaan bij uw klachten en verwachtingen. De behandeling kan ingezet worden wanneer u en uw behandelaar het er samen over eens uw hulpvraag en hulpaanbod op elkaar aansluiten.

Intake

In het eerste gesprek bespreken wij uw klachten, uw hulpvraag en de soort hulp die u zoekt voor uzelf. Als dat nodig is volgen er nog een aantal gesprekken om de klachten en de situatie duidelijker in beeld te brengen en het doel van de behandeling of het psychootdiagnostischonderzoek te bepalen.

Het is belangrijk dat u de voor het eerste gesprek de volgende bescheiden mee neemt:

•     Verwijsbrief van de huisarts. Bij het ontbreken van een correcte verwijsbrief kan geen vergoeding plaatsvinden.

•     Voor elk betrokken gezinslid het pasje van de zorgverzekering

•     Geldig identiteitsbewijs

 

Wachttijd

Psychologiepraktijk In- balans hanteert geen intake/ behandelingwachttijd. Dit betekent dat na de intake de behandeling aansluitend kan plaats vinden.

 

Spoed

Buiten kantoortijden dient u contact op te nemen met uw eigen of dienstdoende huidarts in uw woonplaats. Deze kan, indien nodig, de crisisdienst in uw regio inschakelen.